Ταρτάκια γεμιστά με ανθότυρο

Για τον γιορτινό μπουφέ σας...


Υλικά (για 15-20 ταρτάκια)

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος)
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ανθότυρο και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκια, άνηθο και τις λιαστές ντομάτες, τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει. Τα ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό 15-20 έτοιμα, ψημένα ταρτάκια που τα βρίσκουμε συνήθως στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με κάππαρη.
Καλή σας όρεξη!
 
Συνταγή της Εύης Βουτσινά, Πηγή: http://www.gastronomos.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία