Μους ανθότυρου με γιαούρτι

Εκτύπωση

Ενα απολαυστικό επιδόρπιο ή ελαφρό και δροσερό βραδινό δείπνο.


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνας (1 των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερα)
  • 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 60 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Αφήνουμε το ανθότυρο εκτός ψυγείου, να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσει. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη μαλακιά ζελατίνα και την ανακατεύουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό ώστε να λιώσει.

Ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (μπορούμε να το κάνουμε και στο φούρνο μικροκυμάτων). Χτυπάμε στο μπλέντερ το μισό ανθότυρο με το ζεσταμένο μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και το υπόλοιπο ανθότυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου προκύψει μια λεία κρέμα. Ενσωματώνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το εσωτερικό από 4 ατομικά φορμάκια με τουλπάνι (σε μαγαζιά με υφάσματα, με είδη ραπτικής και στο Sweet Alchemy) και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί η μους. Ξεφορμάρουμε τραβώντας το τουλπάνι. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τουλπάνι, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε μπολάκια ή μικρά ποτήρια και να σερβίρουμε εκεί.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλή
  • Συνοδεύουμε με το γλυκό του κουταλιού που μας αρέσει.

 
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, Φωτογραφία του Αλκη Καλούδη, Πηγή: Γαστρονόμος