Μους ανθότυρου με γιαούρτι

Ενα απολαυστικό επιδόρπιο ή ελαφρό και δροσερό βραδινό δείπνο.


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνας (1 των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερα)
  • 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 60 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Αφήνουμε το ανθότυρο εκτός ψυγείου, να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσει. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη μαλακιά ζελατίνα και την ανακατεύουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό ώστε να λιώσει.

Ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (μπορούμε να το κάνουμε και στο φούρνο μικροκυμάτων). Χτυπάμε στο μπλέντερ το μισό ανθότυρο με το ζεσταμένο μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και το υπόλοιπο ανθότυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου προκύψει μια λεία κρέμα. Ενσωματώνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το εσωτερικό από 4 ατομικά φορμάκια με τουλπάνι (σε μαγαζιά με υφάσματα, με είδη ραπτικής και στο Sweet Alchemy) και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί η μους. Ξεφορμάρουμε τραβώντας το τουλπάνι. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τουλπάνι, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε μπολάκια ή μικρά ποτήρια και να σερβίρουμε εκεί.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλή
  • Συνοδεύουμε με το γλυκό του κουταλιού που μας αρέσει.

 
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, Φωτογραφία του Αλκη Καλούδη, Πηγή: Γαστρονόμος

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία