Τσιζκέικ με ανθότυρο και δαμάσκηνα

Εκτύπωση

Ένα απολαυστικό γλυκό που πάντα πετυχαίνει.


Υλικά (για 8-10 μερίδες)

  • 250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα στο μούλτι ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη (στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπισκότα)
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 750 γρ. ανθότυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, ακουμπάμε ένα τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και απλώνουμε μέσα στο τσέρκι το μείγμα τριμμένων μπισκότων - βουτύρου. Πιέζουμε με την παλάμη, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να ισιώσει η επιφάνεια. Αν δεν έχουμε τσέρκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.

Γέμιση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!
 
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, Φωτογραφία του Αλκη Καλούδης, Πηγή: http://www.gastronomos.gr