Κόκκινη ομελέτα με ελιές και μανούρι

Εκτύπωση

Λίγα υλικά, λίγος κόπος, πολλή νοστιμιά. Η «φόρμα» μπορεί να αλλάξει, κι αντί για ομελέτα μπορούμε να φτιάξουμε μια τέλεια στραπατσάδα.


Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
  • 8 πράσινες ελιές απλές (χωρίς κουκούτσι) ή γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 120 γρ. μανούρι ή μυζήθρα ή φέτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το μείγμα αυγών - ντομάτας και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά. Οταν είναι έτοιμη από κάτω (την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα για να το ελέγξουμε), καπακώνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο ή καπάκι κατσαρόλας, γυρίζουμε το τηγάνι ανάποδα αδειάζοντας την ομελέτα με την άψητη πλευρά προς τα κάτω στο πιάτο.

Επειτα γέρνουμε το πιάτο πάνω στο τηγάνι, ώστε να γλιστρήσει η ομελέτα μέσα, προσεκτικά χωρίς να σπάσει, και να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Οταν η ομελέτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω τις ελιές και το τριμμένο τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε την ομελέτα με πράσινη σαλάτα εποχής. Για τα παιδιά φτιάχνουμε και μια τηγανιά πατάτες!

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλή
  • Απολαμβάνουμε μια κρύα, φρέσκια και αρωματική μπὐρα lager

 
Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, Φωτογραφία του Γιώργου Δρακοπούλου, Πηγή: http://www.gastronomos.gr/