Καροτοκολοκυθοκεφτέδες

Εκτύπωση

Μια ακόμα Gourmet πρόταση με τους τραγανούς Καροτοκολοκυθοκεφτεδες...


Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό καρότα
  • 1/4 κιλό τυρί φορμαέλα
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • πιπέρι και λίγο ή καθόλου αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα κολοκυθάκια αφού πετάξουμε την καρδιά που είναι όλο νερό. Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη (μεγάλη τρύπα) Προσθέτουμε την φορμαέλα τριμμένη (μεγάλη τρύπα), τα μυρωδικά τα αυγά το πιπέρι το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στις λαδωμένες παλάμες μας και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ανάμεικτο ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.radicio.com