Καροτοκολοκυθοκεφτέδες

Μια ακόμα Gourmet πρόταση με τους τραγανούς Καροτοκολοκυθοκεφτεδες...


Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό καρότα
  • 1/4 κιλό τυρί φορμαέλα
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • πιπέρι και λίγο ή καθόλου αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα κολοκυθάκια αφού πετάξουμε την καρδιά που είναι όλο νερό. Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη (μεγάλη τρύπα) Προσθέτουμε την φορμαέλα τριμμένη (μεγάλη τρύπα), τα μυρωδικά τα αυγά το πιπέρι το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στις λαδωμένες παλάμες μας και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ανάμεικτο ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.radicio.com

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία