Κασόπιτα

Δεν θέλει ζύμωμα ούτε άνοιγμα φύλλου... η πανεύκολη ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα κομμένη σε μικρά καρέ είναι τέλεια για τον γιορτινό μπουφέ.


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο
  • 500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό)
  • 450 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά, καλά χτυπημένα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερή ματζουράνα, τριμμένη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα το χυλό· πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.gastronomos.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία