Μανιτάρια ψητά με τυριά και βασιλικό

Εκτύπωση

Μια πρὀταση για τους λάτρεις του συνδιασμού μανιταριών και τυριών...


Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κασέρι, τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 10 - 12 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα από τα τριμμένα τυριά, γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ και τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μια ωραία κρούστα. Σερβίρουμε τα μανιτάρια αμέσως.

Καλή σας όρεξη!
 

Συμβουλή
  • Συνοδεύουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί ή με φρέσκια πράσινη σαλάτα με κρουτόν σκόρδου.
 
Πηγή: http://www.gastronomos.gr