Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτύπωση

Εάν ξεχάσατε να αγοράσετε φύλλο, δεν πειράζει! Σας προτείνουμε μια τυρόπιτα χωρίς αυτό...


Υλικά

  • 1,5 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
  • 1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1 βιτάμ (250 γρ.)
  • πιπέρι, αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ (κρατάμε λίγο από το βιτάμ για να αλείψουμε το ταψί) και χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε το γιαούρτι στο γάλα. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνουμε να παγώσει. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά) ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25'-30' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη!
 

Συμβουλή
  • Σας προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με λευκό κρασί ή μια ωραία μπίρα lager.

Πηγή: http://greekcook.gr