Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εάν ξεχάσατε να αγοράσετε φύλλο, δεν πειράζει! Σας προτείνουμε μια τυρόπιτα χωρίς αυτό...


Υλικά

  • 1,5 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
  • 1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1 βιτάμ (250 γρ.)
  • πιπέρι, αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ (κρατάμε λίγο από το βιτάμ για να αλείψουμε το ταψί) και χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε το γιαούρτι στο γάλα. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνουμε να παγώσει. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά) ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25'-30' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη!
 

Συμβουλή
  • Σας προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με λευκό κρασί ή μια ωραία μπίρα lager.

Πηγή: http://greekcook.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία