Ρολό κιμά γεμιστό με κασέρι

Ένα εύγευστο φαγητό, εύκολο που ταιριάζει στις γευστικές απαιτήσεις όλης της οικογένειας.


Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί (ψίχα) μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε, βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας με νεράκι, όλα τα υλικά του κιμά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Στρώνουμε τα ¾ του μίγματος σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο κέντρο τα κασέρια και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 60'. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αδειάζουμε το ζουμάκι μέσα από την φόρμα και αναποδογυρίζουμε το ρολό σε μια πιατέλα. Μπορούμε να δέσουμε το ζουμάκι με λίγο κορν φλάουρ και να περιχύσουμε το ρολό μας.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.sintagoulis.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία