Ελιές τηγανιτές με Κασέρι

Εκτύπωση

Ένα νοστιμότατο ορεκτικό που συνοδεύει ιδανικά το ουζάκι μας το καλοκαίρι.


Υλικά

  • 30 πράσινες γεμιστές ελιές
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1 μικρό κουτάκι μπύρα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι & πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το κασέρι, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τη σόδα, την μπύρα (όση χρειάζεται για ένα αραιό κουρκούτι) και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο μίγμα. Σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σκουπίζουμε καλά τις ελιές με χαρτί κουζίνας και τις βουτάμε λίγες-λίγες στο κουρκούτι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τις ελιές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι προτιμότερο να φαγωθούν ζεστές.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr