Ελιές τηγανιτές με Κασέρι

Ένα νοστιμότατο ορεκτικό που συνοδεύει ιδανικά το ουζάκι μας το καλοκαίρι.


Υλικά

  • 30 πράσινες γεμιστές ελιές
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1 μικρό κουτάκι μπύρα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι & πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το κασέρι, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τη σόδα, την μπύρα (όση χρειάζεται για ένα αραιό κουρκούτι) και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο μίγμα. Σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σκουπίζουμε καλά τις ελιές με χαρτί κουζίνας και τις βουτάμε λίγες-λίγες στο κουρκούτι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τις ελιές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι προτιμότερο να φαγωθούν ζεστές.
Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία