Σύκα με κριτική γραβιέρα

Εκτύπωση

Ένα κερασματάκι της στιγμής με ολόγλυκα ώριμα σύκα, εκλεκτή κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου!


Η συγκεκριμένη είναι έτοιμη γνωστής ελληνικής εταιρείας, αλλά μπορούμε να συμπυκνώσουμε λίγο βαλσάμικο ξύδι βράζοντάς το μέχρι να μείνει περίπου το 1/3.

Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε καλό μέλι με λίγο βαλσάμικο και να αντικαταστήσουμε την κρέμα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια ιδέα φρεσκοτριμμένου πιπεριού κατά προτίμηση χρωματιστού.

Ο συνδυασμός φρούτων με τυριά είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένος και το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να καταναλωθεί προ φαγητού σαν ορεκτικό, αλλά και μετά από το φαγητό σαν επιδόρπιο!

Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://cretangastronomy.blogspot.de/