Σύκα με κριτική γραβιέρα

Ένα κερασματάκι της στιγμής με ολόγλυκα ώριμα σύκα, εκλεκτή κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου!


Η συγκεκριμένη είναι έτοιμη γνωστής ελληνικής εταιρείας, αλλά μπορούμε να συμπυκνώσουμε λίγο βαλσάμικο ξύδι βράζοντάς το μέχρι να μείνει περίπου το 1/3.

Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε καλό μέλι με λίγο βαλσάμικο και να αντικαταστήσουμε την κρέμα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια ιδέα φρεσκοτριμμένου πιπεριού κατά προτίμηση χρωματιστού.

Ο συνδυασμός φρούτων με τυριά είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένος και το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να καταναλωθεί προ φαγητού σαν ορεκτικό, αλλά και μετά από το φαγητό σαν επιδόρπιο!

Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή: http://cretangastronomy.blogspot.de/

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία