Γαλακτοκομική Λέσβου

Εκτύπωση

Παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα με άρωμα Μυτιλήνης

Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε ή αλλιώς LESVOS DAIRY δημιούργηθηκε αξιοποιώντας τα μυστικά της τέχνης της τυροκομίας. Η εταιρία πάντρεψε την οικογενειακή παράδοση με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και δημιούργησε το 2006 μια νέα, υπερσύγχρονη τυροκομική εγκατάσταση.

Στο καινούργιο της εργοστάσιο, η Γαλακτοκομική Λέσβου παράγει τα προϊόντα της με τις ίδιες ακριβώς συνταγές όπως το πρώτο παραδοσιακό τυροκομείο, αλλά τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Το εργοστάσιο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα προϊόντα παράγονται μέσω σύγχρονων αυτοματοποιημένων γραμμών κάτω από τη συνεχή παρακολούθηση και προσωπική φροντίδα των εργαζομένων.

Η εταιρία ανταποκρίνεται συνεχώς στις τάσεις της αγοράς, προσφέροντας νέα καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, με προσεγμένες πρακτικές συσκευασίες που διατηρούν αναλλοίωτα τα θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Το τυροκομείο διατηρεί περίπου ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 1000 τόνων μαλακών και σκληρών τυριών, παρουσιάζοντας συνεχή αυξανόμενη πορεία πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Γαλακτοκομική Λέσβου  χρησιμοποιεί γάλα που προέρχεται αποκλειστικά από τις φάρμες της Λέσβου. Έτσι στηρίζει την τοπική οικονομία, συλλέγοντας καθημερινά γάλα από τουλάχιστον 500 κτηνοτρόφους. Τα ζώα είναι παραδοσιακά εκτρεφόμενα και ζουν κυρίως σε ελεύθερη βόσκηση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το νησί ξεχωρίζει για την ανεπανάληπτη ποικιλία του σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Για αυτό και τα τυριά της  χαρακτηρίζονται από αρωματικές αποχρώσεις αιγαιοπελαγίτικων βοτάνων.

Στη Γαλακτοκομική Λέσβου η άριστη ποιότητα των προϊόντων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο, το σεβασμό στη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού  και τα «μυστικά» της δικής της τυροκομικής τέχνης.

Η εταιρεία  προσφέρει αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα Μυτιλήνης κρατώντας μυστικά την τυροκομική τέχνη για περισσότερα από 45 χρόνια!

Ένα από τα μυστικά της αξεπέραστης γεύσης των προϊόντων της  είναι η χρήση περισσότερου πρόβειου γάλακτος. Σεβόνται τα φυσικά συστατικά του γάλακτος και γι αυτό δεν αποχωρίζεται η κρέμα του κατά την τυροκόμηση. Το πρόβειο γάλα δίνει στα τυριά της εταιρείας υπέροχη βουτυρένια υφή, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερα αρώματα.Την πλούσια γεύση των τυριών της ολοκληρώνει το προσεκτικό αλάτισμα που γίνεται αποκλειστικά με φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Τα τυριά της Γαλακτοκομική Λέσβου ωριμάζουν αργά και σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Η ωρίμανση των προϊόντων της αποτελεί κλειδί για την ισορροπημένη γεύση τους, την υπέροχη υφή τους και το ιδιαίτερο μπουκέτο αρωμάτων που αναδεικνύουν σε κάθε μπουκιά!

 

Πηγή: http://www.lesvosdairy.com