Βουρλιώτη Tυροκομική

Εκτύπωση

Η μοναδική τυροκομική μονάδα σ' ολόκληρη τη Σάμο βρίσκεται στους Μυτιληνιούς, λέγεται «Τυροκομική Σάμου» και φέρει την υπογραφή της οικογένειας Βουρλιώτη.

«Στο νησί μας, πραγματικά, δεν υπάρχει μεγάλη παράδοση στον χώρο. Αυτό, βέβαια, δεν μας απέτρεψε από το να πάρουμε την πρωτοββουλία και να βάλουμε μπρος το όραμά μας. Η Τυροκομική Σάμου ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση το 1999 και έως σήμερα παραμένει ακριβώς έτσι», τονίζει ο κ. Αργύρης Βουρλιώτης, ιδιοκτήτης της μονάδας.

«Καθώς δεν υπάρχει παρόμοια μονάδα στο νησί, καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος της ντόπιας ζήτησης. Συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους κτηνοτρόφους στη Σάμο, από τους οποίους προμηθευόμαστε την πρώτη ύλη, το γάλα.

Δουλεύουμε κυρίως με γάλα αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο και φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα, τυρί λευκό άλμης, ανθότυρο, μυζήθρα, ρυζόγαλο, γιαούρτι και αρμόγαλο, ένα αποκλειστικά τοπικό προϊόν, που μοιάζει με το κατίκι.

Μετράμε πια πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας, και αυτά τα χρόνια, μαζί με το μεράκι που βάζουμε στη δουλειά, κάνουν τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και είναι περιζήτητα σε ολόκληρη τη Σάμο», επισημαίνει ο κ. Βουρλιώτης.

◊ Τα τυροκομικα προϊόντα του Βουρλιώτη βρίσκουμε στο πρατήριό τους στο Βαθὐ Σάμου (Αγ. Νικολάου 6, τηλ.: 22730 28019).

 

Πηγή: http://www.pamesamo.gr