ΕΑΣ Καλαβρύτων

Εκτύπωση

Πρόκειται για συνεταιριστική οργάνωση που συστάθηκε νομότυπα το έτος 1963. Με την πρώτη τροποποίηση του καταστατικού το έτος 1982 η επωνυμία της έγινε ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΕΑΣ) ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Έχει περιφέρεια τη γεωγραφική περιοχή η οποία ορίζεται από τα διοικητικά όρια του Νομού Αχαΐας και έχει ως μέλη της σήμερα 36 πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνει το αιγοπρόβειο γάλα από κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγών μελών της στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων καθώς και από παραγωγούς των ορεινών περιοχών των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας το οποίο επεξεργάζεται και παράγει τυροκομικά προϊόντα.

Διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εθνικών κανονισμών και της Ε.Ε. με εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 9001 , Βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων , Μονάδα Ψυκτικών Θαλάμων για την συντήρηση και αποθήκευση των προϊόντων της.Παράγει ποιοτικά προϊόντα από ελληνικό ζωικό κεφάλαιο, ενισχύει έτσι το εισόδημα των παραγωγών, διαθέτει ακίνητη περιουσία και το κυριότερο είναι οικονομικά υγιής.

Με Μετοχικό Κεφάλαιο 1.555.518 ευρώ (36 μερίδες) και τζίρο 20 εκατ. ευρώ περίπου κατ’ έτος, η ΕΑΣ Καλαβρύτων παράγει φέτα Π.Ο.Π. από αιγοπρόβειο γάλα, γίδινο τυρί, γκίζα, μυζήθρα ξερή, ημίσκληρο τυρί (φρουμαέλλα), Βούτυρο γάλακτος, ανθότυρο, Γιαούρτι.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει δίνουν τη δυνατότητα για την περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα και ανάπτυξή της καθώς και την ασφάλεια των κτηνοτρόφων της περιοχής. Η Οργάνωση απασχολεί, 17 μόνιμους υπαλλήλους (5 ΠΕ, 1ΤΕ, 5 ΔΕ, 6 ΥΕ) και 50 εποχιακούς εργατοτεχνίτες.

ΕΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Καλαβρύτα, Κ. Φάσσου και Αγ. Λαύρας, τηλ.: 2692023013

Πηγή: http://www.kalavrytanews.com