Επιλογή Παραγωγού

ΕΑΣ Καλαβρύτων

Πρόκειται για συνεταιριστική οργάνωση που συστάθηκε νομότυπα το έτος 1963. Με την πρώτη τροποποίηση του καταστατικού το έτος 1982 η επωνυμία της έγινε ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΕΑΣ) ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Έχει περιφέρεια τη γεωγραφική περιοχή η οποία ορίζεται από τα διοικητικά όρια του Νομού Αχαΐας και έχει ως μέλη της σήμερα 36 πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνει το αιγοπρόβειο γάλα από κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγών μελών της στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων καθώς και από παραγωγούς των ορεινών περιοχών των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας το οποίο επεξεργάζεται και παράγει τυροκομικά προϊόντα.

Διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εθνικών κανονισμών και της Ε.Ε. με εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 9001 , Βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων , Μονάδα Ψυκτικών Θαλάμων για την συντήρηση και αποθήκευση των προϊόντων της.Παράγει ποιοτικά προϊόντα από ελληνικό ζωικό κεφάλαιο, ενισχύει έτσι το εισόδημα των παραγωγών, διαθέτει ακίνητη περιουσία και το κυριότερο είναι οικονομικά υγιής.

Με Μετοχικό Κεφάλαιο 1.555.518 ευρώ (36 μερίδες) και τζίρο 20 εκατ. ευρώ περίπου κατ’ έτος, η ΕΑΣ Καλαβρύτων παράγει φέτα Π.Ο.Π. από αιγοπρόβειο γάλα, γίδινο τυρί, γκίζα, μυζήθρα ξερή, ημίσκληρο τυρί (φρουμαέλλα), Βούτυρο γάλακτος, ανθότυρο, Γιαούρτι.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει δίνουν τη δυνατότητα για την περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα και ανάπτυξή της καθώς και την ασφάλεια των κτηνοτρόφων της περιοχής. Η Οργάνωση απασχολεί, 17 μόνιμους υπαλλήλους (5 ΠΕ, 1ΤΕ, 5 ΔΕ, 6 ΥΕ) και 50 εποχιακούς εργατοτεχνίτες.

ΕΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Καλαβρύτα, Κ. Φάσσου και Αγ. Λαύρας, τηλ.: 2692023013

Πηγή: http://www.kalavrytanews.com

 

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία