Μπάστας, Τυροκομείο

Εκτύπωση

Προκείται για ένα σύγχρονο τυροκομείο στη Ζάκυνθο το οποίο έχει δυνατότητα για παραγωγή δύο τόνων τυριού σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας το γάλα των κτηνοτρόφων της Ζακύνθου.

Μετά από την παστερίωση το γάλα περνάει από κορυφολόγο και από ψύκτη. Το τυροκομείο παράγει λευκό τυρί άρμης, τη γραβιέρα και το λαδοτύρι.

Οι εγκαταστάσεις του τυροκομείου βρίσκονται στον Άγιο Λέοντα, καθώς υπάρχουν οι παγολεκάνες, στις οποίες τοποθετείται το γάλα που συγκεντρώνεται από τους Ζακυνθινούς κτηνοτρόφους. Με το γάλα παράγεται γιαούρτι και μυζήθρα, ενώ όλα τα τυριά τοποθετούνται σε ωριμαντήρια.

Επιχείρηση του Παναγιώτη Μπάτσα, Άγιος Λέοντας Ζακύνθου

Πηγή: http://imerazante.gr