Επιλογή Παραγωγού

Μπάστας, Τυροκομείο

Προκείται για ένα σύγχρονο τυροκομείο στη Ζάκυνθο το οποίο έχει δυνατότητα για παραγωγή δύο τόνων τυριού σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας το γάλα των κτηνοτρόφων της Ζακύνθου.

Μετά από την παστερίωση το γάλα περνάει από κορυφολόγο και από ψύκτη. Το τυροκομείο παράγει λευκό τυρί άρμης, τη γραβιέρα και το λαδοτύρι.

Οι εγκαταστάσεις του τυροκομείου βρίσκονται στον Άγιο Λέοντα, καθώς υπάρχουν οι παγολεκάνες, στις οποίες τοποθετείται το γάλα που συγκεντρώνεται από τους Ζακυνθινούς κτηνοτρόφους. Με το γάλα παράγεται γιαούρτι και μυζήθρα, ενώ όλα τα τυριά τοποθετούνται σε ωριμαντήρια.

Επιχείρηση του Παναγιώτη Μπάτσα, Άγιος Λέοντας Ζακύνθου

Πηγή: http://imerazante.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία