Επιλογή Παραγωγού

Αφοί Γ. Πετρόπουλοι

Το τυροκομείο της "Αφοί Γ. Πετρόπουλοι" βρίσκεται στη Μεσσήνη. Είναι καινούργιο, σύγχρονο και περιποιημένο. Ολα εδώ λειτουργούν ρολόι, όπως σε μια μοντέρνα επιχείρηση. Κοιτώντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το αφοσιωμένο προσωπικό, όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον. Ομως, ο τρόπος παραγωγής της διάσημης φέτας τους παραμένει παραδοσιακός.

Στην Τυροκομική Μεσσήνης των αδερφών Πετρόπουλων αγαπούν το τυρί και αυτό αντανακλάται στα προϊόντα τους. φέτα, σφέλα, γραβιέρα, μυζήθρα και παραδοσιακό γιαούρτι φτιαγμένα με το μεράκι και την εμπειρία τριών γενιών πάνω από 60 χρόνια. Η "Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ." έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού στη Νότια Πελοπόννησο με τα προϊόντα της που παράγονται στο σύγχρονο τυροκομείο λίγο έξω από τη Μεσσήνη. Η οικογένεια του Θανάση Πετρόπουλου με μεγάλη αγάπη για την τυροκομική προσπαθεί εδώ και χρόνια για το καλύτερο αποτέλεσμα και οι προσπάθειες έχουν ανταμειφθεί και με αρκετές σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Από τις αρχές του 2010 η "Τυροκομική Μεσσήνης" μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, όπου μέσα σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές εξακολουθεί να παράγει τα εξαιρετικά τυριά της, ενώ πλέον έχει ξεκινήσει να παράγεται κεφαλοτύρι, ανθότυρο, καθώς και μία σειρά από παραδοσιακά γιαούρτια σε πήλινο και σε κεσεδάκι.

Στην επιχείρηση πλέον έχει ενταχθεί και η τρίτη γενιά της οικογένειας Πετρόπουλου. Τα παιδιά του Θανάση Πετρόπουλου, Γιώργος και Αμαλία, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τον πατέρα τους, με σκοπό όχι μόνο να διατηρήσουν την εξαιρετική ποιότητα αλλά και να την εξελίξουν.

Τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας παράγονται από γάλα που προμηθεύουν παραγωγοί της Μεσσηνίας (90% πρόβειο - 10% κατσικίσιο), οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια με την εταιρεία και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε όλη τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα της Αττικής. Κεντρικό σημείο διάθεσης είναι το σούπερ μάρκετ της εταιρείας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Κατάστημα της εταιρείας με τα προϊόντα της λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και στην Αθήνα, στο Ιλιον. Σήμερα η “Τυροκομική Μεσσήνης” απασχολεί συνολικά 30 άτομα, εκ των οποίων τα 10 στο τυροκομείο και τα 20 στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τον Θανάση Πετρόπουλο στόχο της εταιρείας αποτελεί η επέκτασή της σε ολόκληρη την ελληνική αγορά, ενώ βλέψεις υπάρχουν και για εξαγωγές στο εξωτερικό. Ηδη μάλιστα η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τις αγορές της Σκανδιναβίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, αλλά και της Κύπρου, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν διαχρονικά λάβει αρκετές διακρίσεις σε εκθέσεις και διαγωνισμούς. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε το 1 χάλκινο και τα 2 αργυρά βραβεία για τη γραβιέρα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού στην Αθήνα το 2007, το 2009 και το 2011 αντίστοιχα. Επίσης στον ίδιο διαγωνισμό το 2011 το χρυσό βραβείο απέσπασε η σφέλα της εταιρείας. Το Μάρτιο του 2011 η “Τυροκομική Μεσσήνης” απέσπασε το χάλκινο βραβείο για τη φέτα της στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Flavor & Taste" που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Παράλληλα η εταιρεία έχει λάβει πιστοποιήσεις (ΠΟΠ Σφέλα και ΠΟΠ Φέτα) από τον οργανισμό πιστοποίησης "Agrocert".

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία