Επιλογή Παραγωγού

Κωσταρέλου, Τυροκοµείο

Η πεμπουσία της φέτας
 
Το εθνικό μας τυρί σε μία από τις νοστιμότερες εκδοχές του από ένα οικογενειακό τυροκομείο στο Μαρκόπουλο.
 
Σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας µετράει η τυροκοµική επιχείρηση του Χρήστου Κωσταρέλου. Το σηµερινό τυροκοµείο κτίστηκε το 1998 λίγο έξω από το Μαρκόπουλο, µε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Όλη η οικογένεια εργάζεται εκεί. Κάθε χρόνο επεξεργάζονται περίπου 1.000 τόνους γάλακτος, που προµηθεύονται από 65 κτηνοτρόφους της περιοχής της Καρύστου. Από αυτό το γάλα θα παραχθούν 150 τόνοι φέτας ετησίως, αλλά και ένα σωρό άλλα τυριά, µοναδικό γιαούρτι, ανθότυρο και ρυζόγαλο. Τη φέτα τους την «νταντεύουν», όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι. Τη φτιάχνουν µε χειροποίητη πυτιά, την ωριµάζουν σε βαρέλια οξιάς τουλάχιστον 4-5 µήνες, περίπου διπλό διάστηµα από εκείνο που ορίζει ο νόµος. Με σεβασµό στις ανάγκες του καταναλωτή ξεκίνησαν εδώ και κάποια χρόνια να παράγουν και µια σειρά τυριών µε χαµηλά λιπαρά, όπως τη γίδινη γραβιέρα µε 15-17% λιπαρά και αιγοπρόβειο γιαούρτι µε 2% λιπαρά. Τα προϊόντα τους διατίθενται αποκλειστικά στα 4 πρατήριά τους και στο τυροκοµείο τους, που είναι και το κεντρικό κατάστηµα της επιχείρησης. Η µεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σίγουρα θα σας βάλει σε πειρασµό.

 

Τυροκοµείο Κωσταρέλου, 26ο χλµ. Λεωφόρου Παιανίας, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990-25.569 (βλ.χάρτη).
Πρατήρια: Παπακωνσταντίνου 16, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990-23.347, Λεωφ. Αρτέµιδος 79, Λούτσα, τηλ.: 2940-81.030
(βλ.χάρτη), Λεωφ. Μαραθώνος 56, Παλλήνη, τηλ.: 210-66.64.559 (βλ.χάρτη).
 
Κείμενο της Καλλιόπης Πατέρα, Πηγή: http://www.gastronomos.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία