Επιλογή Παραγωγού

Η επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρείς γιοί του Ιωάννη Κουβαράκη Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π.Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. Η εταιρία επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης πραγματοποιήθηκε σημαντική προώθηση του Ξύγαλου Σητείας σε Π.Ο.Π με ονομασία Ξύγαλο Σητείας.

Προκείται για ένα σύγχρονο τυροκομείο στη Ζάκυνθο το οποίο έχει δυνατότητα για παραγωγή δύο τόνων τυριού σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας το γάλα των κτηνοτρόφων της Ζακύνθου.

Μετά από την παστερίωση το γάλα περνάει από κορυφολόγο και από ψύκτη. Το τυροκομείο παράγει λευκό τυρί άρμης, τη γραβιέρα και το λαδοτύρι.

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία