Επιλογή Παραγωγού

Ενα αξιοζήλευτο τυροκομείο στην Ήπειρο παράγει εκλεκτά παραδοσιακά – και όχι μόνο – τυριά. Στο σύγχρονο τυροκομείο των αδελφών Δημήτρη και Κωνσταντίνου Παππά, τίποτα δεν θυμίζει τις στάνες στο χωριό Ματσούκι στα Τζουμέρκα, όπου ο παππούς τους άρχισε να φτιάχνει γραβιέρα πριν από έναν αιώνα. Μόνο η αγάπη για το τυρί μένει ίδια. Ο Κωνσταντίνος μπήκε στη δουλειά από 17 χρόνων. Ο Δημήτρης σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά επέστρεψε στην πατρογονική τέχνη.

Το γάλα και τα αυγά που φέρουν το όνομα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, καθώς και οι γαλοπούλες την περίοδο των Χριστουγέννων, γίνονται ανάρπαστα στα σημεία όπου πωλούνται. Οσοι τα έχουν δοκιμάσει ομονοούν πως είναι πεντανόστιμα, ποιοτικά.

Ταλαγάνι, ένα τυρί σχάρας που δεν αντιγράφεται

Ενα εξαιρετικό τυρί παράγεται στην Μεσσηνία με μια μοναδική συνταγή που έχει φέρει από την Κύπρο ο επιχειρηματίας Κώστας Αποστόλου και δεν είναι άλλο από το τυρί σχάρας ταλαγάνι, που γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους και μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα και πλέον κάνει τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες όλου του κόσμου.

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία