Τι είναι Π.Ο.Π.;

Εκτύπωση

Σήμερα πολλά τυριά είναι Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που σημαίνει ότι:
 
1. Παράγονται και ωριμάζουν εντός αυστηρά προκαθορισμένης γεωγραφικής ζώνης,
2. H πρώτη ύλη απ’ όπου προέρχονται παράγεται επίσης εντός της ίδιας ζώνης,
3. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή τους,
4. Κατασκευάζονται με παραδοσιακές τεχνικές, σε φυσικές συνθήκες.
Η Ελλάδα είναι 3η στη σειρά σε αριθμό τυριών Π.Ο.Π., ενώ εκκρεμούν αιτήσεις και για άλλα τυριά και αυτό δείχνει ότι πραγματικά έχει τυροκομική παράδοση.