Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Πεκορίνο Αμφιλοχίας

Το Πεκορίνο Αμφιλοχίας είναι ένα ιδιαίτερης γεύσης τυρί. Πρόκειται για επιτραπέζιο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται με παραδοσιακή συνταγή και χαρακτηρίζεται από πλούσιο άρωμα και χαρακτηριστική αλμυρή, πικάντική γεύση. Παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό για τα ζυμαρικά και για γίνει σαγανάκι.

Συσκευάζεται μετά την ωρίμανσή του σε σακούλα των 9 - 12 κιλών. Τυρί τύπου Πεκορίνο παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές εκτός Αμφιλοχίας (π. χ. Πεκορίνο Αμαλιάδος).

Πηγή: http://www.karousoss.gr

 

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία