Κρασοτύρι Κώ

Εκτύπωση

Κρασοτύρι Κώ είναι παραδοσιακό τυρί της Κώ που συναντάμε πολύ πίσω στο βάθος του χρόνου. Κρασοτύρι Κώ παρασκευάζεται από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα. Το τυρί ωριμάζει σε κόκκινο λιαστό κρασί στο οποίο προσθέτουν βότανα του βουνού. Δεν το καθαρίζουμε, τρώγεται όπως είναι. Καταναλώνεται ωμό και μπορεί να συνοδεύει φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, καρπούζι, πεπόνι (σαν επιδόρπιο).

Δείτε διαδικασία παρασκευής Κρασοτυριού και πληροφορίες για την ιστορία του εδώ.

Πηγή: http://www.obelixfoods.gr