Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Κρασοτύρι Κώ

Κρασοτύρι Κώ είναι παραδοσιακό τυρί της Κώ που συναντάμε πολύ πίσω στο βάθος του χρόνου. Κρασοτύρι Κώ παρασκευάζεται από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα. Το τυρί ωριμάζει σε κόκκινο λιαστό κρασί στο οποίο προσθέτουν βότανα του βουνού. Δεν το καθαρίζουμε, τρώγεται όπως είναι. Καταναλώνεται ωμό και μπορεί να συνοδεύει φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, καρπούζι, πεπόνι (σαν επιδόρπιο).

Δείτε διαδικασία παρασκευής Κρασοτυριού και πληροφορίες για την ιστορία του εδώ.

Πηγή: http://www.obelixfoods.gr

 

     

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία