Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Λαδοτύρι

Το βασικό χαρακτηριστικό του παραδοσιακού λαδοτυριού είναι ότι διατηρείται σε ελαιόλαδο. Για το λόγο αυτό ονομάζεται "λαδοτύρι". Έχει δριμεία, αλμυρή γεύση και ευχάριστο άρωμα, και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο. Παρουσιάζει μέγιστη υγρασία 38% κατά βάρος και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40%. Κατατάσσεται στην κατηγορία των σκληρών τυριών με επιδερμίδα σκληρή και ξηρή. Λαδοτύρι  έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο και εμφανίζεται στην αγορά με κυλινδρικό σχήμα.

Λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι τυρί Π.Ο.Π που παράγεται από πρόβειο γάλα ή μίγματα του με γίδινο γάλα. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης γίδινου γάλακτος, αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30%. Είναι γνωστό και με το όνομα "κεφαλάκι".

Το Λαδοτύρι Ζακύθου είναι αιγοπρόβειο τυρί ωριμασμένο σε λάδι ελιάς. Μένει στο λάδι για 2-3 μήνες, οπότε αρχίζει να ροδίζει και να αποκτάει πιπεράτη γεύση που θυμίζει τα «μουχλιασμένα τυριά μικρών παραγωγών της Γαλλίας και της βόρειας Ισπανίας. Το ξεχωριστό αυτό προϊόν γίνεται από γάλα των προβάτων της Μπελίτσας που τρέφονται με τα χορταράκια του νησιού.

Το Λαδοτύρι με ρίγανη Σταθώρη ανήκει στην κατηγορία των αιγοπρόβειων τυριών που ωριμάζουν σε λάδι. Έρχεται από τη Χαλκιδική, αρτιμένο με ρίγανη, έτσι ώστε το βότανο να το μεταμορφώνει σε ένα ωραίο μεζέ για το τσίπουρο.

Πηγές: http://www.thimelischeese.gr, Γαστρονόμος

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία