Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

«Ανόστρου Κάσσιο» και Ζηρός

Το πιπεράτο «Ανόστρου Κάσσιο» παράγουν οι Αφοι Παππά.  «Ανόστρου Κάσσιο» σημαίνει στα βλάχικα «το δικό μας τυρί». Είναι χειροποίητο σκληρό τυρί που μοιάζει με κεφαλοτύρι και φτιάχνεται κυρίως με πρόβειο γάλα και λίγο κατσικίσιο.

Οι Αφοί Παππά παρασκευάζουν επίσης το Ζηρός, ένα σκληρό πρόβειο τυρί, με βελούδινη γεύση και έντονο άρωμα γάλακτος που βράβευσε για την πλούσια γεύση του ο Γαστρονόμος το 2010. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούν το ανοιξιάτικο γάλα από συγκεκριμένους παραγωγούς, αυτό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις λιπαρών, αρωμάτων και γεύσης που έχουν ορίσει.

Ανόστρου κάσσιου όπως και Ζηρός θα βρείτε στο Παντοπωλείο Αλεξανδρής, Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Πλ.Αεροπορίας, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-9918730 (βλ.χάρτη)

 

 

     

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία