Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Σφέλα

Σφέλα (σφέλλα) είναι ένα λευκοκίτρινο τυρί που έχει χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π.. Σφέλλα στην τοπική διάλεκτο σημαίνει λουρίδα και έτσι το όνομά της προέρχεται από τις φέτες στις οποίες κόβεται κατά την παρασκευή της. Ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη και έχει μικρές τρύπες στη μάζα της. Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας από πρόβειο ή γίδινο γάλα ή μίγμα αυτών. Είναι αλμυρό τυρί που μοιάζει αρκετά στην φέτα, αλλά έχει πιο πικάντικη γεύση. Έχει μέγιστη υγρασία 45% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40%. Συνοδεύει φαγητά, ή συμμετέχει σε πίτες και σαλάτες. Φυσικά τρώγεται ωμό περιχυμένο με λάδι και ρίγανη ως μεζές για μπύρα ή ούζο.

Πηγή: http://carpos.gr

 

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία