Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Ταλαγάνι

Ενα εξαιρετικό τυρί παράγεται στην Μεσσηνία με μια μοναδική συνταγή που έχει φέρει από την Κύπρο ο επιχειρηματίας Κώστας Αποστόλου και δεν είναι άλλο από το τυρί σχάρας ταλαγάνι, που γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους και μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησε πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα και πλέον κάνει τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες όλου του κόσμου.

Το ταλαγάνι έχει προέλθει από μια παλιά συνταγή με κάποιες μικρές τροποποιήσεις που επιχείρησε και πέτυχε η Ελένη Αποστόλου μαζί με τον σύζυγό της Κώστα, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή την επιχείρηση με πολύ μεράκι και την βλέπουν σήμερα να προχωρά με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης - δείγμα της αποδοχής που έχει το προϊόν τους στους καταναλωτές.

Πέρα από την συνταγή παρασκευής του τυριού, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται και στο γεγονός ότι όλα γίνονται χειροποίητα, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν παρασκευασμένο στο χέρι χωρίς αυτοματισμούς και μηχανοποιήσεις. Κάτι που το κάνει ξεχωριστό και το οποίο θέλουν να διατηρήσουν, όπως μας τόνισαν και οι δύο. Οι διακρίσεις όμως και η αποδοχή του προϊόντος αύξησε και τις απαιτήσεις.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η επιχείρηση για την πρώτη της ύλη που είναι το πρόβειο γάλα, πέρα από τις ποσότητες που συγκεντρώνει από τα δικά της ζώα, στρέφεται και στους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής στηρίζοντας έτσι και την τοπική κτηνοτροφία.

Πηγές: http://filiatranews.blogspot.gr, http://www.eleftheriaonline.gr

 

     

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία