Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Παρχαροτύρ

Παρχάρια στην Ποντιακή διάλεκτο είναι τα ψηλά βουνά. Ήταν ένα τυρί που παρασκευάζονταν του θερινούς μήνες όταν οι άνθρωποι ανέβαιναν στα ψηλά βοσκοτόπια.

Παρχαροτύρ είναι ένα τυρί από φρέσκο, αγελαδινό ημιαποβουτυρωμένο γάλα και πυτιά από μοσχαράκι γάλακτος. Καπνίζεται με αρωματικά βότανα που με ήπιο τρόπο χαρακτηρίζουν τη γεύση του. Το τυρί ωριμάζει για τουλάχιστον 1 χρόνο. Η εταιρεία Ραγιάν στοχεύει στη διατήρηση του θησαυρού των ποντιακών συνταγών ζωντανού ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Το τυρί συνοδεύεται άριστα με έντονα ωριμασμένα κόκκινα κρασιά. Έχει έντονα καπνιστά αρώματα που υπερτερούν των άλλων. Αφήνει στο στόμα επίσης έντονες νότες καπνού και τονισμένη αλμύρα. Έναι ένα ενδιαφέρον τυρί με ιδιαίτερη, χαρακτηριστική, αλλά μονοδιάστατη γεύση.

Πηγές: http://www.athinorama.gr, http://ragian.gr

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία