Αναζήτηση

config

Επιλογή Τυριού

Το πιπεράτο «Ανόστρου Κάσσιο» παράγουν οι Αφοι Παππά.  «Ανόστρου Κάσσιο» σημαίνει στα βλάχικα «το δικό μας τυρί». Είναι χειροποίητο σκληρό τυρί που μοιάζει με κεφαλοτύρι και φτιάχνεται κυρίως με πρόβειο γάλα και λίγο κατσικίσιο.

Οι Αφοί Παππά παρασκευάζουν επίσης το Ζηρός, ένα σκληρό πρόβειο τυρί, με βελούδινη γεύση και έντονο άρωμα γάλακτος που βράβευσε για την πλούσια γεύση του ο Γαστρονόμος το 2010. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούν το ανοιξιάτικο γάλα από συγκεκριμένους παραγωγούς, αυτό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις λιπαρών, αρωμάτων και γεύσης που έχουν ορίσει.

Τυρί με έντονο άρωμα, ιδιαίτερη γεύση και αρκετά λιπαρά που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα. Το βρίσκουμε σε μαλακή μορφή και σε σκληρή. Το μαλακό χρησιμοποιείται σε σαλάτες και το σκληρό σε ζυμαρικά και ρίζι. Το όνομά του το έχει πάρει από το σχήμα του και παράγεται στο τυροκομείο Ασούτη.

Η γραβιέρα είναι είδος σκληρού κίτρινου τυριού. Παίρνει το όνομά του από την Ελβετική πόλη Γκρυγιέρ. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

Ας αρχίσουμε με γραβιέρα Κρήτης, ένα από τα ειδή τυριών της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. με τη πλούσια γεύση και τα σύνθετα αρώματα. Η γραβιέρα Κρήτης παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα κυρίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή της και κατσικίσιο γάλα σε ποσοστό μέχρι 20%. Η γραβιέρα πρέπει να ωριμάσει τουλάχιστον για τρεις μήνες κάτω από ειδικές συνθήκες (θερμοκρασίας και υγρασίας).

Σημαντικά για την ανάδειξη της γεύσης είναι ο χρόνος ωρίμανσης, η εποχή της συλλογής του γάλακτος και η περιοχή που τρέφονται τα ζώα.

Το τυρί...

... είναι ένα προϊόν που η αρχή της προέλευσής του χάνεται σε χιλιετίες προ Χριστού και το οποίο βρισκόταν πάντα στο τραπέζι των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου.

Η Γεύση...

... την οποία προκαλεί το τυρί, κάθε φορά διαφορετικά, γεννιέται σε όλες του τις μορφές μέσα από το πέρασμα των αιώνων και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων και των εποχών, δημιουργώντας έτσι αυτό που λέμε παράδοση.

Η αγάπη...

... μας για το τυρί, κάθε τυρί παρασκευασμένο από γνήσια υλικά με το μεράκι της παράδοσης και την τέχνη των ειδικών, και η επιθυμία μας να συναντηθούν μέσα από τη σελίδα αυτή παραγωγοί, διακινητές των προϊόντων και καταναλωτές, που δεν αρκούνται σε τυχαίες αγορές, οδήγησαν στη δημιουργία της...

 

Επικοινωνία